Pizza con pollo

de kitchenflavors in Pizza, 15 Dec 2010 | 9952 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 gr. faina
  • 200 ml apa calduta
  • 15 gr. drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • Sosul de rosii:
  • 1 conserva de 400 gr rosii cubulete in suc propriu
  • busuioc proaspat sau uscat
  • sare
  • piper
  • chili
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita zahar
  • Topping:
  • 1 piept de pui
  • mozzarella
  • ciuperci proaspete
  • masline
  • rosii
  • oregano
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza con pollo:

Blatul l-am facut in masina de paine, dar se poate framanta si cu mana in cazul in care nu aveti masina de paine sau daca va face placere:) mie sincer nuuu:)) Se lasa la dospit cel putin 30 de minute.

Conserva de rosii se face pur si simplu terci cu ajutorul unui blender, dupa care se adauga sare piper, busuioc, oregano, ulei si se amesteca bine.

Pieptul de pui l-am spalat si l-am pus la fiert intr-o craticioara. Nu l-am fiert mult pentru ca intra la cuptor si nu vroiam sa se usuce, asadar il fierbem doar pana ce isi schimba culoarea, dupa care il taiem cubulete. Pregatim si restul ingredientelor: taiem ciupercile, rosiile si radem mozzarella.

Asezam blatul in tava ( intotdeauna il intindem cu palmele, nu cu sucitorul), ungem cu 2-3 linguri sos de rosii, presaram mozzarella, iar deasupra restul ingredientelor. Obligatoriu inainte sa o introducem in cuptor presaram deasupra oregano si o stropim cu ulei de masline.

Nu va puteti imagina ce a iesit... o nebunie de gust si arome. Va recomand din suflet sa NU incarcati pizza cu de toate si in nici un caz NU folositi ketchup, sosul de rosii e baza pentru o pizza aromata. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Din acest aluat am facut 2 pizza cu diametrul de 28cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza con pollo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

tanyapatap 1

16.12.2010, 18:18

[]

AndreeaMaria 1

16.12.2010, 21:59

direct la favorite!

lary 1

11.06.2013, 11:59

buna, eu am schimbat ciupercile cu spanac si maslinele cu porumb a iesit perfect, multumesc mult pentru reteta

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza regala cu ou